Pora­kaivon huolto

Teemme kaivohuollon aina kaivokohtaisen tarpeen ja kuntotarkastajamme erillisen tarkastuskäynnin perusteella laatiman työsuunnitelman ja kustannusarvion mukaisesti.

Porakaivoon kertyy ajan mittaan lietettä samoin kuin rengaskaivoonkin, jonka vuoksi myös porakaivo täytyy huoltaa säännöllisesti.

Tavanomaisessa porakaivon perushuollossa nostamme pumpun vesijohtoineen pois porareiästä siihen tarkoitetulla nostolaitteella. Tarkistamme myös pumpun ja pumpunkaapelin ulkoisen eheyden silmämääräisesti noston yhteydessä.

Pesemme porareiän korkeapaineella ja imemme samalla pois lietettä. Pesun jälkeen laskemme porakaivon pumppupaketin alas ja otamme sen käyttöön. Tässä yhteydessä asennamme porakaivon suojahatun, jolla estetään pintavesien ja pieneläinten pääsy kaivoon.

Huollon yhteydessä on hyvä vaihtaa vanhentunut pumppu, koska pumppu voi vahingoittua sen ylös nostossa. Kaivon kunnostuksen työn osuudesta saat kotitalousvähennystä.

Kunto­tarkastukset

Koulutettu kuntotarkastaja kartoittaa mm. kaivosi kunnon, sen rakenteet ja käyttöympäristön. Erikseen sovittaessa kuntotarkastaja ottaa sertifioidun vesinäytteen.

Kartoituksen perusteella toimitamme kirjallisesti toimenpidesuositukset sekä tarjouksen kaivosi kunnostamisesta tai huollosta. Kaivon kuntotarkastus on ILMAINEN PALVELU.

Kuntokartoituksen voit tehdä myös itse käyttämällä mobiilisovellustamme. Lataa mobiilisovellus alla olevista kuvakkeista!

Pumppujen verkkokauppa

Nyt voit ostaa pumppujamme myös suoraan verkkokaupasta - toimitamme koko Suomeen.

Verkkokauppaan