Vesisäiliön puhtaus vaikuttaa veden laatuun

Vesisäiliön, kuten rengaskaivon, porakaivon, altaan tai vesiputkiston pesu ja desinfiointi on ajankohtaista silloin, kun veden laadun epäillään heikentyneen syystä tai toisesta. Esimerkiksi kaivoveden laatu voi heiketä murtuneiden kaivorakenteiden takia tai siksi, että kaivoon on päässyt pieneläin.

Miksi vesisäiliön pesu ja desinfiointi on tärkeää?

Bakteereja voi joutua veteen monin tavoin. Huono vesi ei välttämättä haise eikä vaihda väriä. Se voi näyttää täysin puhtaalta, mutta sisältää haitallisia bakteereja. Sellainen tilanne ei parane ajan kanssa. Ihmisen elimistö saattaa ajan saatossa tottua pieniin, ja joskus jopa suurempiin määriin bakteereja. Terveydelle haitallista saastunutta juomavettä saatetaankin käyttää vuosikausia. Tämä on terveysriski, jolta voitaisin välttyä huolehtimalla vesisäiliön puhtaudesta.

Miten vesisäiliön pesu ja desinfiointi tehdään?

Veden desinfiointi voidaan tehdä yksittäisen omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon vesilaitteille tai kokonaisen asuinkerrostalon vesijohtoverkostolle. Ennen desinfiointia bakteerin lähde poistetaan huolellisesti. Desinfioinnissa käytetään kohteesta riippuen joko natriumhypokloriittia tai vetyperoksidia. Kaivohuollossa tilaaja voi valita kumpaa hän haluaa käyttää. Tehtävät toimenpiteet määritellään yksilöllisen tarpeen mukaan. 

Hyvä ajankohta vesisäiliön puhdistukselle ja desinfioinnille on keväällä säiliön vuosittaisen kuntotarkastuksen yhteydessä. Desinfiointi tehdään aina myös kaivo- ja pumppaamohuollon yhteydessä.

Vesisäiliöiden pesut ja desinfioinnit: näitä kysytään usein

Vesisäiliön pesu ja desinfiointi tehdään tuntitöinä 137,00 eur/h.  Lisä/turvahenkilö 48,00 eur/h. Hinnat alv. 0 %.

Kyllä, vesisäiliön pesu ja desinfiointi ovat kotitalousvähennyskelpoista työtä.

Tarjous työstä helposti

Valitse sinulle sopivin tapa tehdä tarjouspyyntö. Nopeimmin homma hoituu verkkokaupassa, mutta halutessasi saat palvelua myös sähköpostitse ja puhelimitse. Vastaamme puheluusi viikon jokaisena päivänä, kellon ympäri. Ota yhteyttä, olemme valmiita palvelemaan!

Blogi

HRV-Palvelut Oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan

15.03.2022

HRV-Palvelut oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan 15.3.2022. Viemärihuuhtelu Kylanderilla on pitkät perinteet viemärihuollon alalla ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 2002. Yrityksen ydintoimintoihin kuuluivat viemärien avaukset, -huuhtelut ja -kuvaukset. HRV on vahvassa...

Blogi

HRV Huvila ja Huussi ohjelmassa – näin Samu Haberin kaivo huollettiin

14.03.2022

HRV-Palvelut saivat alkukesästä 2021 mieluisan yhteydenoton, kun kaivohuoltoammattilaisia pyydettiin Huvila ja Huussi ohjelmaan huoltamaan erään rokkarijulkkiksen kaivoa. Tässä blogitekstissä kerromme, kuinka Samu Haberin kaivo huollettiin ja paljonko kyseinen kaivohuolto maksaa. Kaivo sijaitsi m...

Blogi

Tiesitkö, että kaivon voi huoltaa myös talvella?

13.11.2021

Keväällä ja alkukesästä moni mökkiläinen miettii mökillä odottavia huoltotöitä. Kaivohuolto on yksi näistä.