Sadevesikaivojen tyhjennys ja huolto

15.07.2019

Kerrostalojen sadevesikaivossa on aina ns. sakkapesä, joka pystyy varastoimaan sisäänsä tietyn määrän hiekoitushiekkaa ja muuta, mitä vesi sattuu kaivoon kuljettamaan. Mutta kun tila täyttyy, huuhtoutuu hiekka ja muu aines viemäreihin. Tähän tilanteeseen ei asioita kannata päästää, koska silloin hiekan ja saven joutuu pesemään pois myös viemäreistä ja jos tukoksia ei vedetä pois kaivoista, ne jäätyvät sinne talvella.

Tällaisen ilmiön seuraukset huomaa isoista lammikoista vaikkapa taloyhtiön parkkipaikalla. Silloin kaivo on jäätynyt hiekasta ja yleisestä muhjusta, ja vesi ei mene poistojärjestelmästä läpi, vaan löytää tiensä jonnekin, minne helpoiten pääsee. Vesi saattaa valua salaojiin tai rakenteisiin, jonnekin vesi aina löytää tiensä. Rakenteiden kosteusvauriot tulevat aina kalliiksi, joten tilanteeseen kannattaa suhtautua vakavuudella. Sadevesien ohjaaminen on taloyhtiölle sananmukaisesti perustavanlaatuinen tehtävä.

Millainen sinun taloyhtiösi on?

Kaikilla taloyhtiöillä ei kuitenkaan ole huoltosopimusta sadevesien hoitamisesta. Sellaisella asioiden hoidolla leikitään isoilla asioilla. ”Tilataan, kun menee tukkoon” -ajattelu tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin asioiden hoitaminen ennaltaehkäisevästi. Tukkoon menneiden sadevesikaivojen tyhjennys tehdään tuntityönä ja minimilaskutus on 2 h. Jos kaivo menee tukkoon viikonloppuna, tulee päälle vielä päivystys lisä, jolloin tyhjennys on jo hyvin kallista.

Milloin on paras aika hoitaa tyhjennys?

Me otamme vastuun taloyhtiön sadevesikaivojen toiminnasta. Paras aika hoitaa tyhjennys on kuivan maan aikana, joko keväällä tai kesällä. Näin kaivot ovat taas priimakunnossa valmiina ensi talvea varten.

Pieni hinta mielenrauhasta

Ostaminen on helppoa, ja hoidamme tyhjennyksen kattavana kokonaispakettina. Kaivot pysyvät toimintakuntoisina ja kuljetamme keräämämme jätteen sille määrättyyn paikkaan. Aktiivisesti hoidetut sadevesikaivot pysyvät kunnossa, eikä jätettäkään kerry kuin noin 200 kiloa kerralla. Asiakkaana maksat vain toteutuneen jätteen mukaan eli vain siitä mitä otamme kaivosta. Sadevesikaivojen kuntoa voi seurata jatkossa suunnitelmallisesti. Annamme asiakkaille toiminnastamme raportin, josta näkee selkeästi millaisessa kunnossa kaivot ovat ja paljonko jätettä puhdistettiin. Ainoastaan säännöllinen tyhjennys estää toimivaa kaivoa muuttuvasta ongelmakaivoksi.

Kysy meiltä tarjous sadevesikaivon tyhjennyksestä numerosta 0400 600000 tai sähköpostilla osoitteesta [email protected].