Kapasiteetti ensiluokkaisessa kunnossa

Jotta palvelua voidaan tarjota asiakkaille oikea-aikaisesti ja laadukkaasti, on kaluston oltava kunnossa. Ja HRV:llä se on. Puhdasvesi- ja jätevesitöiden asennus- ja huoltotehtäviä hoidetaan ajanmukaisella ammattilaiskalustolla, joka taipuu kaiken kokoisten vesihaasteiden ratkomiseen – tarvittaessa myös pikaisella aikataululla.

Puhdasvesitöiden asennuskalusto

Puhdasvesitöiden asennukset tehdään Ford Transit -pakettiautokalustolla.

Puhdasvesitöiden huoltokalusto

Kaivohuoltokalusto

Kaivohuollot suoritetaan n. 23 000 kg painavalla ja 3,5 m korkealla kolmiakselisella kuorma-auto-kalustolla. Kalustolla suoritetaan vain puhdasvesitöitä. Kaivohuoltokaluston varusteisiin kuuluu 8–11 m3 puhdasvesisäiliö sekä 4–6 m3 imusäiliötilaa. Imusäiliöt on varustettu läpipumppauspumpulla ja kalustossa on korkea- (50–350 bar) ja matalapainevesipumput (3–6 bar).

Kaivohuoltokalustoomme kuuluu myös yksi kevytkuorma-auto, joka sisältää 1,5m3 vesi- ja 1,5m3 imusäililön. Tällä kalustolla suoritamme kaivohuoltokohteita, joihin isolla kalustolla emme pääse.

Kaivohuoltokalustoa käytössä: 3 kpl.

Veden ylläpitokalusto

Veden ylläpidot suoritetaan n. 23 000 kg painavalla ja 3,5 m korkealla kolmiakselisella kuorma-auto-kalustolla. Veden ylläpitokalustolla toteutetaan kaupunkialueiden veden ylläpitoa ja veden toimitusta. Kalustolla toteutetaan myös vesijohtojen possutuksia ja vesi-ilmanpainepuhdistuksia sekä painekokeita. Kalustossa on vesi-ilmanpainepuhdistukseen tarvittavat öljyttömät ja elintarvikehyväksytyt ilmanpainekompressorit. Kalusto sisältää 12 m3 puhdasvesisäiliön ja sen varusteisiin kuuluu kaksi matalapainepumppua (2–27 bar).

Veden ylläpitokalustoa käytössä: 1 kpl.

Jätevesitöiden asennuskalusto

Viemärien vianpaikannus ja -korjauskalusto

Viemärien vianpaikannus- ja korjauskalusto sisältää tarvittavat välineet työn tehokkaaseen suorittamiseen. Kalustossa on kompressori ja ilmanpainetulpat eri kokoisille putkille painekokeisiin, viemärinkuvauskamerat viemärien kuvauksiin, erilaisia putkiosia ja tarvikkeita sekä viemärin korjauksiin tarvittavat sukka-asennuslaitteet.

Jätevesitöiden vianpaikannus- ja korjauskalustoa käytössä: 2 kpl.

Pumppaamojen saneerauskalusto

Pumppaamojen saneeraus suoritetaan asennusautoilla. Pumppaamojen saneerauksessa tarvittavat putki- ja sähkötarvikkeet kulkevat Ford Transit Custom -pakettiautoyhdistelmillä.

Pumppaamojen saneerauskalustoa käytössä: 2 kpl.

Jätevesitöiden huoltokalusto

Viemärihuollon isot pesuautot

Viemärihuollon isoilla pesuautoilla suoritetaan eri kokoisten viemäreiden puhdistus- ja pesutyöt. Kalustolla suoritetaan myös erotinkaivojen ja pumppaamojen huollot. Isoa pesuautoa käytetään töissä, joissa tarvitaan runsaasti imutilaa tai korkeammat vesipaineet. Isot pesuautot sisältävät 8–10 m3 imusäiliön ja 5–8 m3 pesuvesisäiliöt. Niiden varusteisiin kuuluu myös yksi korkeapainevesipumppu, josta saadaan vesipainetta 50–400 bar.

Viemärihuollon isoa pesukalustoa käytössä: 4 kpl.

Viemärihuollon keskikokoinen kalusto

Viemärihuollon keskikokoisella kalustolla suoritetaan haastavissakin lokaatioissa sijaitsevat viemäreiden puhdistukset, erotinkaivohuollot ja viemäritukosten avaamiset. Keskikokoista kalustoa käytetään töissä, joissa tarvitaan isompaa vesi- ja imusäiliötilavuutta, mutta rajoitetun tilan vuoksi ison pesukaluston käyttö on haastavaa. Keskikokoisessa kalustossa on 3 m3 vesisäiliöt ja 5–6 m3 imusäililö. Kaluston varusteisiin kuuluu myös yksi korkeavesipainepumppu, josta saadaan vesipainetta 50–200 bar.

Viemärihuollon keskikokoista kalustoa käytössä: 4 kpl.

Viemäritukosten avauskalusto

Viemäritukosten avauskalustolla suoritetaan pääsääntöisesti viemäritukosten avauksia sekä erotinkaivo- ja pumppaamohuoltoja parkkihalleissa. Kalustolla voidaan suorittaa tehokkaasti kohteita, joihin suurempaa kalustoa ei välttämättä tarvita. Viemäritukosten avauskalustossa on 1,5–5 m3 imusäiliötilavuutta, sekä 1,5–3 m3 puhdasvesitilavuutta.

Viemäritukosten avauskalustoa käytössä: 5 kpl.

Kuvauskalusto

HRV:n kuvauskalusto sisältää työnnettäviä kameroita, joilla voidaan kuvata halkaisijaltaan 30 mm–300 mm paksua putkea. Viemärinkuvauksissa käytetään laadukkaita Minicam-kameroita. Kuvauskalustoa liikutellaan Ford Transit -pakettiautoilla. Auto sisältää kameran lisäksi myös muut tarvittavat välineet työn suorittamiseen. Tarjolla on myös ison kuvausauton palvelut, joka sisältää ajettavat robottikamerat.

Kuvauskalustoyksikköjä käytössä: 5 kpl.