Maa-aines ja juuret voivat tukkia viemärin

Viemäriputkistoon voi ajan saatossa kertyä hiekkaa ja muuta maa-ainesta, joka lopulta tukkii sen. Myös putkiston liitoskohdista putkistoon kasvamaan päässeet puiden juuret voivat aiheuttaa putkissa tukoksia ja hajottaa niitä. Putkiston rassaus ja juurileikkuu ovat toimivia tapoja putkiston toimintakunnon varmistamiseen.

Tutustu palveluihin

Miksi juurileikkuu ja rassaus ovat tärkeitä toimenpiteitä?

Viemäritukokset aiheuttavat vesivahinkoriskin. Vesivahinkojen korjaaminen puolestaan aiheuttaa aina päänvaivaa, minkä lisäksi se on hidasta ja hintavaa. Kun viemäri menee tukkoon, se on vesivahingon välttämiseksi avattava kiireellisenä työnä, joten palvelun kustannukset ovat tavallista korkeammat. Ongelmien ennaltaehkäisyyn siis todellakin kannattaa panostaa. Juurileikkuu ja rassaus ovat toimenpiteitä, joista huolehtimalla voi välttyä monelta harmilta.

Juurileikkuu porakonerassilla

Hinta alk. 138,00€/h (Alv. 24%)

Miten juurileikkuu ja rassaus tehdään?

Rassaus suoritetaan joko vesi- tai porakonerassilla. Vesirassi soveltuu halkaisijaltaan 100–200 mm:n putkistoille ja juurileikkuuseen. Juurien lisäksi se syö kivettymät ja epätasaisuudet suorasta valurautaputkesta nopeasti ja pesee samalla viemärin puhtaaksi. Porakonerassaus on puolestaan halkaisijaltaan 50–100 mm:n putkille erinomainen puhdistusratkaisu. 

Juurileikkuu vesirassilla

Hinta alk. 203,73€/h (Alv. 24%)

Juurileikkuut ja rassaukset: näitä kysytään usein

Juurileikkuut ja rassaukset tehdään yleensä tuntitöinä. Viemärin rassaus porakoneella tehdään tuntihinnalla 138,00 eur/h. Viemärin rassaus vesirassilla tehdään tuntihinnalla 203,73 eur/h. Toimenpiteessä tarvittava lisä/turvahenkilö 63,08 eur/h. Hinnat sis. alv. 24 %.

Juurileikkuut ja rassaukset tehdään yleensä tuntitöinä. Viemärin rassaus porakoneella tehdään tuntihinnalla 111,29 eur/h. Viemärin rassaus vesirassilla tehdään tuntihinnalla 164,3 eur/h. Toimenpiteessä tarvittava lisä/turvahenkilö 50,87 eur/h. Hinnat alv.0%.

Juurileikkuut ja rassaukset ovat työn osuudelta verovähennyskelpoisia toimenpiteitä.

Tarjous työstä helposti

Valitse sinulle sopivin tapa tehdä tarjouspyyntö. Nopeimmin homma hoituu verkkokaupassa, mutta halutessasi saat palvelua myös sähköpostitse ja puhelimitse. Vastaamme puheluusi viikon jokaisena päivänä, kellon ympäri. Ota yhteyttä, olemme valmiita palvelemaan!

Blogi

Vältä nämä kolme kaivohuoltovirhettä

24.05.2023

Puhdasvesikaivon huoltaminen on arkipäivää monelle suomalaiselle, joka asuu ympärivuotisesti tai lomakausia kunnallisen vesijohtoverkoston ulkopuolella. Puhdas vesi on elintärkeää terveytemme kannalta, minkä vuoksi onkin tärkeää valita kaivohuolta...

Blogi

HRV-Palvelut Oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan

15.03.2022

HRV-Palvelut oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan 15.3.2022. Viemärihuuhtelu Kylanderilla on pitkät perinteet viemärihuollon alalla ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 2002. Yrityksen ydintoimintoihin kuuluivat viemärien a...

Blogi

HRV Huvila ja Huussi ohjelmassa – näin Samu Haberin rengaskaivo huollettiin

14.03.2022

HRV-Palvelut saivat alkukesästä 2021 mieluisan yhteydenoton, kun kaivohuoltoammattilaisia pyydettiin Huvila ja Huussi ohjelmaan huoltamaan erään rokkarijulkkiksen rengaskaivoa. Tässä blogitekstissä kerromme, kuinka Samu Haberin rengaskaivo huollet...

Blogi

Porakaivon ja rengaskaivon huolto talvella

13.11.2021

Keväällä ja alkukesästä moni mökkiläinen miettii mökillä odottavia huoltotöitä. Kaivohuolto on yksi näistä.

Blogi

Sadevesikaivojen tyhjennys ja huolto

15.07.2019

Jotta kerrostalon sadevesikaivo toimisi moitteettomasti, ei sen sakkapesää pidä päästää täyttymään.