Miksi viemäri haisee?

Viemärin haju johtuu usein rikkivedystä, jota muodostuu kun esimerkiksi putkeen kertynyt rasva pääsee mädäntymään siellä. Viemärin haiseminen on ikävä ongelma, joka vaikuttaa asumisviihtyvyyteen merkittävästi. Lisäksi se voi olla myös varoitusmerkki viemärissä kytevästä ongelmasta. Viemärin kuvaus on toimiva tapa selvittää syyt viemärin hajuhaittojen taustalla.

Miksi viemärin hajuhaitan selvitys on tärkeää?

Haiseva viemäri on paitsi asumismukavuutta heikentävä asia, myös merkki siitä ettei viemärissä ole kaikki kunnossa. Hajuhaitat johtuvat usein viemäriin kertyneestä, sinne kuulumattomasta jätteestä, joka ajan saatossa voi muodostaa viemäriin tukoksen. Tukosten syntyminen kannattaa estää jo ennakkoon, sillä viemärin tukkeutuminen on aina myös vesivahinkoriski.

Miten viemärin hajuhaitan selvitys tehdään?

Viemärin hajuhaitan aiheuttajasta päästään selvyyteen kuvaamalla viemäri. Kuvaus suoritetaan aina ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla viemärinkuvauskameralla, joka soveltuu kaikenlaisten viemäreiden ja viemärilinjojan, kuten esimerkiksi tonttiviemäreiden, viemärihaarojen ja pystyviemäreiden kuvaamiseen. Kuvaus dokumentoidaan puolueettomaksi ja selkokieliseksi raportiksi, joka sisältää sanallisen arvion viemärin kunnosta sekä kuvallisen dokumentoinnin löydöksistä.

Hajuhaitan selvitys: näitä kysytään usein

Viemärin hajuhaitan selvitys tehdään yleensä tuntitöinä, tuntihinta 117,8 eur/h. Toimenpiteessä tarvittava lisä/turvahenkilö 59,52 eur/h. Hinnat sis. alv. 24 %.

Viemärin hajuhaitan selvitys tehdään yleensä tuntitöinä, tuntihinta 117,8 eur/h. Toimenpiteessä tarvittava lisä/turvahenkilö 59,52 eur/h. Hinnat sis. alv. 24 %.

Viemärin hajuhaitan selvitys on työn osuudelta verovähennyskelpoinen toimenpide.

Tarjous työstä helposti

Valitse sinulle sopivin tapa tehdä tarjouspyyntö. Nopeimmin homma hoituu verkkokaupassa, mutta halutessasi saat palvelua myös sähköpostitse ja puhelimitse. Vastaamme puheluusi viikon jokaisena päivänä, kellon ympäri. Ota yhteyttä, olemme valmiita palvelemaan!

Blogi

HRV-Palvelut Oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan

15.03.2022

HRV-Palvelut oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan 15.3.2022. Viemärihuuhtelu Kylanderilla on pitkät perinteet viemärihuollon alalla ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 2002. Yrityksen ydintoimintoihin kuuluivat viemärien avaukset, -huuhtelut ja -kuvaukset. HRV on vahvassa...

Blogi

HRV Huvila ja Huussi ohjelmassa – näin Samu Haberin kaivo huollettiin

14.03.2022

HRV-Palvelut saivat alkukesästä 2021 mieluisan yhteydenoton, kun kaivohuoltoammattilaisia pyydettiin Huvila ja Huussi ohjelmaan huoltamaan erään rokkarijulkkiksen kaivoa. Tässä blogitekstissä kerromme, kuinka Samu Haberin kaivo huollettiin ja paljonko kyseinen kaivohuolto maksaa. Kaivo sijaitsi m...

Blogi

Tiesitkö, että kaivon voi huoltaa myös talvella?

13.11.2021

Keväällä ja alkukesästä moni mökkiläinen miettii mökillä odottavia huoltotöitä. Kaivohuolto on yksi näistä.