Salaoja kannattaa pitää toimintakunnossa

Salaoja on maan alle kaivettu rei’itetty putkisto, jonka tehtävä on pitää rakennusta ympäröivä maaperä kuivana. Salaojien kunnosta on tärkeää pitää huolta tarkastamalla ja puhdistamalla ne säännöllisesti, sillä salaoja suojaa rakennuksen perustuksia kosteusvaurioilta. Myös uudisrakennusta vastaanotettaessa on hyvä suorittaa salaojien tarkastuskuvaus.

Miksi salaojien tarkastus on tärkeää?

Maaperän liiallinen kosteus on riski rakennusten perustuksille. Ilman rakennusta ympäröivää toimivaa salaojaa kosteus voi päästä siirtymään maaperästä rakennuksen perustuksiin ja edesauttaa siellä kosteusvaurioiden syntymistä. Salaojien säännöllisellä tarkastuksella ja huuhtelulla ehkäistään kosteudesta johtuvien, isoja ja kalliita remontteja vaativien rakenneongelmien muodostuminen jo ennakkoon.

Jätä tarjouspyyntö

Hinta alkaen 460€

Miten salaojien tarkastus ja pesu tehdään?

Salaojien toiminnallinen ja rakenteellinen kunto on hyvä tarkastaa 5–10 vuoden välein. Tarkastuksessa ojat kuvataan jo esillä olevista kaivoista niin laajasti, kuin se on mahdollista ja kuvaustuloksista muodostetaan kirjallinen raportti. Raportista käyvät ilmi salaojien kunto sekä mahdolliset jatkotoimenpidesuositukset.

Tarvittaessa salaojaan voidaan suorittaa vesipainepesu, jolla viemärijäte ja salaojaa tukkiva kiintoaine saadaan irrotettua salaojaputkesta tehokkaasti.

Salaojien tarkastus ja huuhtelu: näitä kysytään usein

Tarjoushinnat! Salaojien tarkastus kuvaamalla maksaa omakotitaloihin 460 eur. Salaojien huuhtelu ja kuvaus maksaa 785€. Hinnat sis. alv. 24 %.

Salaojaviemäreiden huuhtelut toteutetaan tuntihinnalla 164,96 eur/h. Hinta sis. alv. 24 %.

Kyllä, voit vähentää salaojaviemärin tarkastuksen ja huuhtelun verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.

Tarjous työstä helposti

Valitse sinulle sopivin tapa tehdä tarjouspyyntö. Nopeimmin homma hoituu verkkokaupassa, mutta halutessasi saat palvelua myös sähköpostitse ja puhelimitse. Vastaamme puheluusi viikon jokaisena päivänä, kellon ympäri. Ota yhteyttä, olemme valmiita palvelemaan!

Blogi

HRV-Palvelut Oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan

15.03.2022

HRV-Palvelut oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan 15.3.2022. Viemärihuuhtelu Kylanderilla on pitkät perinteet viemärihuollon alalla ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 2002. Yrityksen ydintoimintoihin kuuluivat viemärien avaukset, -huuhtelut ja -kuvaukset. HRV on vahvassa...

Blogi

HRV Huvila ja Huussi ohjelmassa – näin Samu Haberin kaivo huollettiin

14.03.2022

HRV-Palvelut saivat alkukesästä 2021 mieluisan yhteydenoton, kun kaivohuoltoammattilaisia pyydettiin Huvila ja Huussi ohjelmaan huoltamaan erään rokkarijulkkiksen kaivoa. Tässä blogitekstissä kerromme, kuinka Samu Haberin kaivo huollettiin ja paljonko kyseinen kaivohuolto maksaa. Kaivo sijaitsi m...

Blogi

Tiesitkö, että kaivon voi huoltaa myös talvella?

13.11.2021

Keväällä ja alkukesästä moni mökkiläinen miettii mökillä odottavia huoltotöitä. Kaivohuolto on yksi näistä.