Arkkukaivoakin kannattaa huoltaa

Arkkukaivon huolto kattaa kaivon puhdistuksen, huoltotoimenpiteiden suorittamisen ja kaivon desinfioinnin. Silloin kun kaivon sijainti on vedensaannin ja laadun kannalta hyvä, kaivon huolto onkin yleensä parempi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin kokonaan uuden kaivon rakentaminen.

Miksi arkkukaivon huolto on tärkeää?

Arkkukaivon pesu ja desinfiointi varmistavat osaltaan juomaveden puhtauden. Nämä toimenpiteet ovat ajankohtaisia silloin, kun veden laadun epäillään heikentyneen syystä tai toisesta. Veden laatu voi heikentyä esimerkiksi murtuneiden kaivorakenteiden takia tai siksi, että kaivoon on päässyt pieneläin.

Arkkukaivon huoltoa suositellaan toteutettavaksi viiden vuoden välein.

Jätä tarjouspyyntö

Hinta alkaen 1380€

Miten arkkukaivon huolto tehdään?

Arkkukaivon huolto alkaa kaivon kokonaisvaltaisella nykytilan arvioinnilla. Kaivonhuolto sisältää tavallisesti tyhjennyksen, seinämien korkeapainepesun ja kertyneiden pohjalietteiden poistamisen imualipaineella. Kaivon saumat ja mahdolliset läpivientireiät tiivistetään elintarvikehyväksytyllä saumalaastilla. Pohjan suodatusominaisuudet taataan suodatinhiekalla, johon sekoitetaan usein myös kalkkirouhe pH:n nostamiseksi. Lisäksi tarpeen mukaan voidaan uusia kaivon kansirakenteita, pumppuja ja vedenkäsittelylaitteita. 

Arkkukaivon huolto: näitä kysytään usein

Alle 6 metriä syvän arkkukaivon huolto alkaen 1380€.

6–10 metriä syvän arkkukaivon huolto alkaen 1500€.

Yli 10 metriä syvän arkkukaivon huolto alkaen 1680€.

Arkkukaivon huolto on verovähennyskelpoista huoltotyön osuudelta.

Tarjous työstä helposti

Valitse sinulle sopivin tapa tehdä tarjouspyyntö. Nopeimmin homma hoituu verkkokaupassa, mutta halutessasi saat palvelua myös sähköpostitse ja puhelimitse. Vastaamme puheluusi viikon jokaisena päivänä, kellon ympäri. Ota yhteyttä, olemme valmiita palvelemaan!

Blogi

HRV-Palvelut Oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan

15.03.2022

HRV-Palvelut oy on ostanut Viemärihuuhtelu Kylander Oy:n liiketoiminnan 15.3.2022. Viemärihuuhtelu Kylanderilla on pitkät perinteet viemärihuollon alalla ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 2002. Yrityksen ydintoimintoihin kuuluivat viemärien avaukset, -huuhtelut ja -kuvaukset. HRV on vahvassa...

Blogi

HRV Huvila ja Huussi ohjelmassa – näin Samu Haberin kaivo huollettiin

14.03.2022

HRV-Palvelut saivat alkukesästä 2021 mieluisan yhteydenoton, kun kaivohuoltoammattilaisia pyydettiin Huvila ja Huussi ohjelmaan huoltamaan erään rokkarijulkkiksen kaivoa. Tässä blogitekstissä kerromme, kuinka Samu Haberin kaivo huollettiin ja paljonko kyseinen kaivohuolto maksaa. Kaivo sijaitsi m...

Blogi

Tiesitkö, että kaivon voi huoltaa myös talvella?

13.11.2021

Keväällä ja alkukesästä moni mökkiläinen miettii mökillä odottavia huoltotöitä. Kaivohuolto on yksi näistä.