Porakaivon huolto parantaa veden laatua

Porakaivon huolto kattaa porakaivon puhdistuksen, huoltotoimenpiteiden suorittamisen ja kaivon desinfioinnin. Silloin kun porakaivon sijainti on veden saannin ja veden laadun kannalta hyvä, kaivon huolto onkin yleensä parempi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin kokonaan uuden porakaivon rakentaminen.

Miksi porakaivon huolto on tärkeää?

Porakaivon huolto sisältää porakaivon pesun ja desinfioinnin. Porakaivon pesu ja desinfiointi varmistaa osaltaan juomaveden puhtauden. Nämä toimenpiteet ovat ajankohtaisia silloin, kun veden laadun epäillään heikentyneen syystä tai toisesta. Veden laatu voi heikentyä esimerkiksi murtuneiden kaivorakenteiden takia tai siksi, että kaivoon on päässyt pieneläin.

Porakaivon huolto suositellaan toteutettavaksi viiden vuoden välein.

Pyydä tarjous

Hinta alk. 1379€ (Alv. 24%)

Miten porakaivon huolto tehdään?

Porakaivon huolto alkaa pumppupaketin nostamisella kaivosta. Kaivohuolto sisältää poraputken painepesun sekä lietteiden poistamisen imupaineella. Pesun jälkeen kaivo desinfioidaan natriumhypokloriitilla tai vetyperoksidilla asiakkaan valinnan mukaisesti. Lopuksi pumppupaketti asennetaan takaisin porakaivoon ja varmistetaan järjestelmän toiminta.

Onko pumppusi 10-20 vuotta vanha? Pumppu kannattaa uusia ennen kuin se äkillisesti hajoaa ja huollon yhteydessä asennustyö on edullisempaa, kuin erillinen asennus. Pyydä tarjous porakaivopumpun asennuksesta huollon yhteydessä – meiltä saat kaikki kaivohuoltoon liittyvät palvelut saman katon alta.

Porakaivon huolto on kotitalousvähennyskelpoinen työn osuudelta.

Pyydä tarjous

Hinta alk. 1379€ (Alv. 24%)

Porakaivopumpun vaihto huollon yhteydessä on kustannustehokasta

Porakaivohuollon yhteydessä suoritettava uuden porakaivopumpun asennus on hyvä tapa säästää kustannuksissa. Porakaivopumpun vaihdon yhteydessä matkakustannuksia ei luonnollisesti veloiteta erikseen, koska huoltoyksikkö voi hoitaa asennuksen samalla reissulla. Erillisenä työnä tehtävässä kaivopumpun asennuksessa joudutaan kaivo myös desinfioimaan uudestaan, kaivohuollon yhteydessä desinfiointi kuuluu huollon hintaan. Näistä voi muodostua jopa usean satasen säästö, joten kaivohuollon yhteydessä kannattaa ehdottomasti myös kaivopumpun asennus tarjouspyynnölle.

Voit tutustua kaivopumppuihin ja niiden asennukseen lisää täältä.

Tutustu porakaivopumppuihin

Katso hinnat verkkokaupasta

Porakaivon huolto: näitä kysytään usein

Alle 50 metriä syvän porakaivon huolto alkaen 1379€.

50–90 metriä syvän porakaivon huolto alkaen 1599€.

Yli 90 metriä syvän porakaivon huolto alkaen 1899€.

Porakaivon huolto on verovähennyskelpoista huoltotyön osuudelta.

Tarjous työstä helposti

Valitse sinulle sopivin tapa tehdä tarjouspyyntö. Nopeimmin homma hoituu verkkokaupassa, mutta halutessasi saat palvelua myös sähköpostitse ja puhelimitse. Vastaamme puheluusi viikon jokaisena päivänä, kellon ympäri. Ota yhteyttä, olemme valmiita palvelemaan!

Blogi

Porakaivon huolto omakotitalossa

01.04.2019

Yksityistalouden porakaivo kaipasi huoltoa. Aivan ensimmäiseksi tehtiin kaivon kuntokartoitus.

Blogi

Porakaivon ja rengaskaivon huolto talvella

13.11.2021

Keväällä ja alkukesästä moni mökkiläinen miettii mökillä odottavia huoltotöitä. Kaivohuolto on yksi näistä.