Porakaivon huolto omakotitalossa

01.04.2019

Omakotitalon porakaivossa oli todettu epäpuhtauksia ja tarve porakaivon huollolle. Porakaivo suositellaan huollettavan viiden vuoden välein, tämän kohteen porakaivon huollosta oli kulunut jo seitsemän vuotta.

Huollon suunnittelu aloitettiin kuntokartoituksella, jossa selvitettiin kaivon tila, mitattiin kaivon syvyys, selvitettiin kaivon aikaisempi huoltohistoria sekä tarkistettiin ympäristön ja olosuhteiden tilanne. Puhelimessa suoritetun kuntokartoituksen tuloksena kävi ilmi, että kaivoon oli päässyt pieneläin ja että porakaivon pumppu ja muu vedensiirtolaitteisto vaati uusimista.

Porakaivohuollon aikana pumppupaketti nostettiin kaivosta ylös. Kaivolle suoritettiin korkeapainepesu ja kaivo desinfioitiin. Kaivoon asennettiin uusi pumppu ja samalla kaivoon asennettiin uusi paineastia vanhan hajonneen tilalle. Laitteisto testattiin ja tämän jälkeen desinfioitiin koko talon vesijohtoverkosto.

Epäpuhtauksien ja sulamisvesien pääsyn estämiseksi kaivoon asennettiin porakaivon suojahattu, korokerengas ja myös kansipaketti uusittiin.

Lopuksi huolto käytiin asiakkaan kanssa läpi ja hänelle jätettiin raportti ja veden juoksutusohjeet desinfiointiaineen häivyttämiseksi.

Porakaivon huolto on esimerkki tarjoamastamme kokonaispalvelusta. Teemme juomavesikaivoille kaikki huollot sisältäen puhdistukset, desinfioinnit, kansistojen uusimiset, saumaukset ja pumppujen asennukset. Myymme, asennamme ja huollamme myös erilaiset vedenkäsittelylaitteet.

Tutustu porakaivon huoltoon ja porakaivopumpun asennukseen liittyviin palveluihimme verkkokaupassamme.