Porakaivon ja rengaskaivon huolto talvella

13.11.2021

Tiesitkö, että kaivon voi huoltaa myös talvella?

Keväällä ja alkukesästä mökkikauden lähestyessä monen mieleen hiipii ajatus mökillä odottavista töistä ja kesäksi tarvittavista huoltotoimenpiteistä. Varsinkin kaivonomistajien mielessä on vesinäyte, jolla he haluavat varmistaa kaivoveden laadun. Vesinäyte onkin oivallinen tapa varmistaa veden mikrobiologinen laatu. Suppeamman vesinäytteen ottamista suositellaan vuosittain ja laajempaa mikrobiologista tutkimusta kolmen vuoden välein. Mikäli vesinäytteen tulos on heikko, on syytä tilata kaivohuolto.

Kesän lähestyessä mieleen juolahtaa myös monesti, että kuinkas kauan edellisestä kaivohuollosta olikaan kulunut aikaa. Rengas- ja arkkukaivojen suositeltu huoltoväli on viisi vuotta ja porakaivoilla kymmenen vuotta. Mikäli tuo aikamääre on täyttymässä, suosittelemme ehdottomasti kaivohuoltoa. Kaivohuollon yhteydessä kaivo pestään, sieltä poistetaan pohjalle kertynyt liete ja muut kaivoon kuulumaton (esim. juuret). Kaivonrenkaat saumataan, vesiputken läpiviennit tiivistetään ja uudet kaivohiekat sekä kaivokalkit asetetaan kaivon pohjalle. Lopuksi kaivo desinfioidaan joko kloorilla tai vetyperoksidilla.

Olisiko tämä se vuosi, kun vesikaivo olisi jo valmiina odottamassa asukkaita, kun mökkikausi alkaa? Tiesitkö, että pystymme huoltamaan kaivon myös talvella?

Kaivohuolto talvella – vältä ruuhkat ja säästä satasia

Talvella huolletussa kaivossa on monia hyviä puolia:

  • selkeä säästö – tarjoamme talvella kaivohuollot -20%.
  • vältä ruuhkat – kesällä kaivohuoltojono saattaa olla jopa kaksi kuukautta.
  • kesäksi valmista – kaivo on käyttökunnossa heti kesällä, kun asunnolle palataan talven jälkeen.

”Olemme huoltaneet kaivoja talvisin jo vuosia, joten siinä ei ole meille mitään uutta. Huollamme kaivon samalla tavalla kuin kesällä. Monesti teiden kantavuus on talvella jopa parempi kuin kesällä, koska hiekkatiet ovat kovettuneet jäätymisen johdosta. Asiakkaan on kuitenkin huomioitava, että tiet ovat aurattuja, jotta pääsemme tarpeeksi lähelle kohdetta”, kertoo talvella suoritettavasta kaivohuollosta Pirkanmaan aluemyynnistä vastaava pitkän linjan kaivohuoltoammattilainen Petri tamminen.

”Ainoat ongelmat tulevat pakkasen lähestyessä 25 astetta, jolloin kaluston toimintakyky tulee vastaan. Näitä päiviä suomessa ja näin etelässä kuitenkin harvoin enää on, ja meillä on sitten kalenterissa joitain varapäiviä tällaisia tilanteita varten, mikäli joudumme siirtämään sään vuoksi. Viime kesänä kaivohuoltojono saattoi olla jopa kolme kuukautta, joten suosittelen ehdottomasti tilaamaan kaivohuollon mahdollisimman aikaisin ja hyödyntämään talven alennuskampanjat”, jatkaa tamminen.

Tarjoamme kaivohuollot tammi-maaliskuulla -20%. Jätä tarjouspyyntösi joko rengaskaivon- tai porakaivon huoltosivulta nyt, sillä aikoja on tarjolla vain rajoitetusti.

Rengaskaivon huolto ja rengaskaivon puhdistus